Bloomsday 2018, eller bøker jeg har oppgitt i år

Til feiring av James Joyces «Ulysses», der hele handlingen finner sted i Dublin den 16. juni 1904, startet jeg i 2017 å oppsummere hvilke bøker jeg det siste året har gitt opp å lese. Ulysses ga jeg opp etter tredje kapittel. Dette er bøkene jeg ga opp i år:

Årets oppgitte er:

«On writing» av Charles Bukowski – denne har jeg begynt på flere ganger. Det er en bok med biter og brokker av tekster fra mannen som er en legende innen amerikansk litteratur. Uten en sammenhengende story ble dette for tungt for meg.

«Et norsk hus» av Vigdis Hjort – jeg pleier å like Hjort, men den her ble for stillestående og full av klisjéer fra start. Legger den fra meg og leser heller noe annet, etter 50-60 sider.

«The attention merchants» av Tim Wu. Jeg trodde den handlet om moderne digitalisering av kundeforhold og verdikjeder, men var en altfor lang, og dermed kjedelig, bok om reklamens historie med utviklingen av TV-stasjoner, osv.

«Ensomheten i Lydia Ernemanns liv» av Rune Christiansen. Jeg skjønner på en måte at denne kan være fin. Men ganske sirupseig… Og så langt jeg fikk lest, ganske forutsigbar. Ha det.

A horse walks into a bar av David Grossman. Vinneren av Man Booker International Prize 2017 har lagt handlingen til et stand up show. Etter ganske mange sider skjønner jeg fortsatt ingenting, og er ikke nysgjerrig på å finne ut av det, heller.

Se her bøkene jeg ga opp ifjor.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Om å lese og blogge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: