Tung tids tale av Olaug Nilssen

Den prisbelønte og dyktige forfatteren på nynorsk har her skrevet en sann historie om sin autistiske sønn. Hun slåss med helsevesenet og hjelpeapparatet, mens hun sørger og er redd.

Boken etterlot meg rystet og litt hengehode. Sånn sett har den effekt.. Samtidig tenker jeg at dette er mer en pamflett enn en roman. Det er mye av et debattinnlegg. Derfor tagger jeg den som «faglitteratur» ikke «skjønnlitteratur».

Jeg har dessuten nå samtidig også lest Nils Fredrik Dahls «Mor om natten» om morens depresjon og Thorvald Steens «Det hvite badehuset» om sin egen muskelsvin. (Blogges om her på fremtidige tirsdager.) Det er antagelig uheldig for humøret å lese tre såpass sosialrealistiske og sanne historier på rappen. Min samboer sendte meg ihvertfall ut på gledestur i marka og med oppfordring om å lese noe lystigere neste gang etter den tredje.

Hvis det er en trend, muligens etter Knausgård, at man skriver selvbiografisk om tunge tema, er jeg usikker på om jeg skal fortsette å lese dem. Mye av debatten tas ut i mediene, som selvfølgelig dermed også selger boken. Men det meste her var «tatt ut» i avissakene. Så jeg tror jeg skal holde meg mer til ren skjønnlitteratur etter de tre.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: