Tusen og enda en natt av Nils Petter Nordskar

På vår nye hytte har jeg samlet et tyvetalls bøker om design, kreativitet og livsstil. De er tenkt å være et fast lite bibliotek. Så vil i tillegg romaner tas med opp og ned på tur.

En av bøkene som er tenkt å være til permanent inspirasjon på vår lille kubehytte, er reklameguruen Nils Petter Nordskars bok om å leve et kreativt liv. Jeg har møtt den begeistrede Nordskar én gang. Han er dyktig og erfaren, så det er stor glede å lese hans bok om å etablere selskaper og historier fra reklamebransjen.

Jeg synes boken er best på å formidle det å leve i produksjon. Altså ikke bare å komme opp med ville idéer som barnehagebarn, men om å jobbe mest mulig effektivt med gjennomføring og produksjon av idéer. Han snakker selvfølgelig om hardt arbeid, betydningen av deadlines (man er ferdig når tiden er der) og om innsalg overfor kunder.

Mer uvanlig er hvordan han jobber når han har mange ting på gang. Jeg liker særlig hvordan han lager «tog», når han for eksempel har fem oppdrag på gang. Da starter han litt (kanskje 10-15 minutter) med den første, så litt med den andre, og den tredje, fjerde og femte. Da setter han igang tanketoget i underbevisstheten, som om toget hadde fem vogner som han hekter etter hverandre. Deretter begynner han med en av oppgavene konkret.

Sånne ting skriver han om. Tommel opp.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Beste livsstil-bøker, Faglitteratur, Hytta vår

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: