Ramsøskars interiørbok – og slik ble hytten inni

Jeg (altså vi) har kjøpt hytte, en bitteliten kube (ca 30 kvm grunnflate pluss to hemser og over fire meter under taket) som skal bygges på fjellet. Dermed trengs en viss interesse for interiør og mikroløsninger. Jeg er litt betatt av Tiny House-bevegelsen og tv-programmer om å bygge hus, og det vil komme godt med nå. Omtrent samtidig som kjøpsbeslutning fikk jeg i jobbsammenheng (jeg jobber i en arbeidsgiverforening for arkitektkontor) en fin og fargesterk bok fra interiørarkitekten Trond Ramsøskar.

Ramsøskar er kjent for å bruke sterke farger. Innen kontraster er han i tillegg til farger opptatt av nytt og gammelt, maskulint og feminint, lyst og mørkt, matt og blankt, lett og tungt, lys og skygge, grovt og fint, mykt og hardt, og altså fargebruk.

Når det gjelder å innrede mitt lille smykke av en hytte, er det imidlertid vel så viktig å tenke godt om effektiv bruk av plass, samt belysning.

Eksempel på fargesterkt interiør fra Ramsøskar.

Har man så lært noe av Ramsøskars interiørbok når det kommer til innredning av sine tretti kvadrat? Vel, … nei. Her ble det rolige farger, med trevegger, mørke grå fliser på gulvet, sittemøbler i mørke grått og øvrige møbler i hvitt. Enkelt, altså. Og så mest mulig oppmerksomhet til det store vinduet på 3m x 2m over oppvaskbenken mot syd. I påsken sto sneen opp til vinduet.

Se bilder her:

 

 

 

Den praktiske i familien monterer vitrineskap.

Den praktiske i familien monterer kommode, med boklærd sekundering fra sidelinjen. Det eneste med farger i rommet, er gulvteppet og røde kjøkkenstoler. Kjøkkenbord, salongbord og kjøkken i hvitt.

Min niese sjekker ut den minste hemsen, og synes det kunne passe å få sin egen postkasse ved toppen av stigen.

Fyr i peisen.

Jeg pusler puslespill, i hytte uten kabel eller nett. Også kabal, Scrabble og Settlers er gjenopptatt, med suksess. Mørkegrå stoler og to sovesofaer, hvite salongbord med hjul.

Jeg sjekker utsikten fra påskehøy snemengde opp til kjøkkenvinduet. Kjøkkeninnredning fra Sigdal er holdt i hvitt.

Endelig kom taklampene opp, og her synes bjelkene i taket. Mye treverk fra de hedmarkske skoger i bjelkene, og finér plater inn mot badet i første etasje og den større hemsen i andre.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste fagbøker, Hytta vår, Ukategorisert
2 comments on “Ramsøskars interiørbok – og slik ble hytten inni
  1. Dette virket spesielt og spennende er det de hyttene som står på påler der har?
    Hilsen ingun fra Hamar

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: