Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakan

Denne romanen fra Stovner i Groruddalen strekker seg over en femårsperiode fra 2001. En forsker ber to unge muslimske menn som bor i blokkene i Tante Ulrikkes vei fortelle hva de gjør og hvordan de har det.

De to gutta, Jamal og Mo, er veldig ulike. Jamal tøff og kul, men har det dårlig hjemme og sliter på skolen. Mo er skoleflink og har ambisiøse foreldre. Han har alle forutsetninger for å kunne få et liv som er bedre enn foredrenes.

Mo skriver lange mailer til forskeren om livet på skolen og etterhvert universitetet. Jamal forteller muntlig på bånd. De morsomste delene av boken er når Jamal på sitt glitrende kebab-norsk forteller om sin stolthet, om hasj, om gutta, og skolen. Han representerer hooden. Han er morsom, og blir dermed så ekstra sår.

Begge de unge mennene kjemper voldsomt, og begge er utrolig ensomme.

Shakan har levert en kjempedebut med denne boken, som kan minne om «Pakkis»-boken fra 80-tallet. Han er nominert til Bokbloggerprisen 2017. Det er organisert samlesing av boken i august. Det er den første boken jeg leser av de nominerte, men jeg kan allerede si at jeg anbefaler å lese boken.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Anbefaler, Beste romaner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: