Og solen går sin gang av Ernest Hemingway

Igjen har jeg forsøkt meg på gamle Hemingway. Tidligere har jeg lest «Gamle mannen og havet», og besøkt hans hjem på Cuba. Men jeg kjenner at jeg ikke helt får til den gamle mester.

Og solen går sin gang er utgitt tidlig 1920-tall, og handler om en slags vennegjeng som driver dagene i Paris. Noen av dem er krigsveteraner fra 1. verdenskrig, så boken er blitt sagt å handle om den tapte generasjon.

Jeg blir ikke helt grepet av Hemingway. Denne boken tar seg litt opp når gjengen av menn og vakre kvinner kommer seg til Pamplona og leker med farlige tyrer. Men i Paris er det bare retningsløs skravling side opp og side ned. Jeg blar opp et tilfeldig sted, og siterer:

«Nei. Tusen takk skal de ha. Men jeg må gå.»
«Gå allerede,» sa Brett.
«Ja,» sa jeg, «jeg har sånn forbannet hodepine.»
«Vi sees imorgen?»
«Kom oppom kontoret.»
«Neppe!»
«Hvorhen da?»
«Hvor som helst ved femtiden.»
«La oss si et sted på den andre siden.»
«Ja, jeg skal være på Crillon klokken fem.»

Og sånn fortsetter det. Side opp og side ned. Det er mulig at det er veldig potent babbel, men babbel er det. Nobelpris, eller ikke, så får jeg ikke fart på han Hemingway, altså. Jeg var aldeles ferdig her et stykke uti Pamplona.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: