Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale

Denne lille novellesamlingen vant i 2016 Tarjei Vesaas debutantpris. Seks historier fra Froland utenfor Arendal forteller om livet til den innfødte nedre arbeiderklasse. Dale forteller historiene fra innsiden. Det er guttene selv som forteller om livet som flaskesorterer eller forsøk på å få draget på hun på kaféen. De har fått avstand til de gamle klassekameratene som er blitt ingeniør eller har studert markedsføring. Det er historier om ensomhet, familiebånd, og en del sykdom.

Dette er «attgløymene» sine historier. Jeg kjenner at jeg bør bli engasjert av det, men jeg opplever kanskje en underliggende moralisering eller noe som gjør at jeg ikke kjenner kjærligheten for dem. De blir litt for stusselige og tafatte. Og nettopp deri ligger muligens deres virkelige tragedie. At ingen bryr seg.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: