The Hinterland

Hvis noen ikke har fått det med seg, så har altså jeg/vi kjøpt hytte! Det er verdens kuleste lille kube på 5m x 5m x 5m, med alt av bekvemmeligheter og seks sengeplasser på snerike Sjusjøen. Overtagelse er satt til fredag 23. mars, altså rett før påskeferien begynner. Se full omtale av hytten her.

Den lille søte trehytten ment for lesing, skriving, ski, mat og skravling må naturligvis få et nennsomt utvalg bøker. Mer om det utvalget siden. Nå er det bare billedboken om «Cabins, love shacks and other hide-outs» som skal omtales.

Arkitekturbøker er en pussig sjanger verbalt. Så det er bildene man bør fokusere på. Denne boken er et helt nydelig eksemplar. Det er fine bilder av gøyale små gjemmesteder. De ser mest ut som gjemmesteder eller sprø innfall, ikke som virkelige hytter med sengeplasser, kjøkken, varme, oppbevaring, og det hele. Noen av hyttene er kreative skjul og konstruksjoner i værharde og vakre omgivelser. De blir mer skulpturer enn brukgjenstander.

Skjulestedene er fra Europa og Nord-Amerika. Teksten fremhever det urbane menneskets behov (og drøm) om å stikke av fra kaos og bråk, og der realisere sine indre talenter. Jeg er av den kyniske oppfatning at det ikke er alle av oss som har så mye å realisere der inne, men det stopper meg altså ikke i å kjøpe verken hytte eller bok om hytter.

Boken er en drømmebok om skjønnhet og stillhet. Eksemplene av vakre hytter og skjul er små smykker i naturen. Denne boken skal altså med i bokbunken til Sjusjøen om noen dager.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Hytta vår, Korte tekster, livsstil og kultur
4 comments on “The Hinterland
  1. Marianne sier:

    Sjekket linken – du verden så kul en hytteboks, og det sier jeg med kun positive fortegn! 🙂 Og så er jeg veldig enig i at det skal være enkelt å være der = enkel hytte. Har også en sambo som hadde(!) litt annen formening om ordet enkel i hyttesammenheng. Nå har vi også strøm, vann og bilvei helt fram. Enkelt anno 2018 it is 🙂

    Likt av 1 person

  2. Hilde sier:

    Gratulerer! Kjempe lekkert og slipper og be med hele slekta og vennegjengen. Perfekt for fred og ro. Ha en god påske

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: