Gå glipp av Svend Brinkmann

Den danske livsfilosofen har skrevet bøker mot selvhjelpslitteratur og om å stå imot. Jeg likte begge bøkene, og har skrevet om både Ståsteder og Stå imot! 

Jeg opplever nok at filosofen med den gode oppstarten nå med sin tredje populærvitenskapelige bok i grensen mellom filosofi og psykologi begynner å gå litt på tomgang. Boken «Gå glipp! Begrensningens kunst i en grenseløs tid» er mindre frisk og revolusjonær enn de to første. Kanskje har han fått seg en på snuten blant misunnelige kollegarer for å ikke være faglig nok, og så er han blitt tung og usjarmerende, isteden.

I samme gate som denne lett moralistiske boken ville jeg nok heller bladd i bøker som Om måtehold av Henrik Syse, Øyeblikkets tyranni av Thomas Hylland Eriksen eller Kjedsomhetens filosofi av Lars Svendsen.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: