Cappelens Forslags konversasjonsleksikon

Jeg kjøpte denne boken i en dyrere, skinninnbundet versjon til meg selv, og i enklere pocketutgave til tanteungene. Jeg liker hyllesten til bøker, jeg liker den lille rare bokhandelen Cappelens Forslag i Bernt Ankers gate, og jeg liker den tildels teite og grove humoren i boken, i kombinasjon med vakker poesi.

Boken er altså skrevet som et leksikon. Mange ulike bidragsytere, for eksempel forfattere og rebeller av ulike kategorier, forklarer hver sine ord. For eksempel:

«Fredagspils: Hører man dette ordet brukt skal man opptre forsiktig rundt bruker. Han (det er som oftest en «han») kan virke oppstemt under bruk, men på innsiden hyler fortvilelsen over en tapt ungdomstid. Det er ikke synd på bruker. Han er sosialt og økonomisk trygg, men håp og drømmer er det tynt med. Så også med hårvekst.»

«Danskebåten: Kompromiss mellom Norge og Danmark, hvor man, via sjøveien, sender uønskede elementer fram og tilbake mellom landene, som en slags frisbee av problemadferd og ukultur.»

Og sånn fortsetter det gjennom alfabetet. Ganske fornøyelig, til tider melankolske noveller. Leksikonet er ganske sant, og helt originalt.

Anbefales!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Anbefaler, Ukategorisert
2 comments on “Cappelens Forslags konversasjonsleksikon
  1. Marianne sier:

    Du verden – denne MÅ jeg bare lese! Takk 😀

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: