Barnelovene av Ian McEwan

Denne romanen er noe så sjeldent som en levendegjøring av juridiske problemer. Hovedpersonen er en kvinnelig stjernedommer innen familierett, som avsier store og viktige dommer i høy hastighet. Hun jobber mest med barn og konflikter i familiene.

Vi møter henne når hun står midt oppi en stor sak om en 17-åring som ikke vil ha blodoverføring fordi han er Jehovas vitne. Han vil heller dø. Dommeren får et særlig forhold til den unge mannen.

Samtidig blir det naturligvis trøbbel i privatlivet med husbond, og hva det innebærer av sosiale greier der i jurist-sosietetens London.

McEwan balanserer mot det noe tungt juridiske, men det går bra. Jeg tipper at han har primært villet si noe om jus, også har han lagt på litt human touch for å gjøre boken salgbar. Den ble ihvertfall lesbar.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: