Prosperity without growth av Tim Jackson

Dette er en av grunnbøkene i bevegelsen De Grønne, som har ulike sjatteringer i hvert land. Tim Jackson er professor i økologisk økonomi, og dette er en pillar innen teoriene, fra 2010. Jeg fikk den anbefalt av en bekjent som er opptatt av økologi og byutvikling.

Han prediker at verden har endelige ressurser. Men at vi har nok, dersom vi bare deler med alle på en bedre måte. En slags Malthus-basert sosialisme, der, altså.

Jeg er ganske liberalist i økonomi, og en liberaler i verdispørsmål. Så her vil Jackson åpenbart motstand finne. Samtidig er jeg personlig måteholden. Motstanden klarer han likevel ikke å overvinne. Han er tydeligvis sosialist først, og så bruker han økologi som begrunnelse og nødvendighet. Men jeg synes ikke at han klarer å begrunne koblingen mellom økologi og sosialisme særlig godt. Dette er en bok for dem som allerede tror.

Jeg synes også han skriver forutsigbart og langsomt. Jeg kan vel innrømme at det ble litt blaing utover, der jeg syntes det var nok å se på illustrasjonene for å skjønne greia.

Så ingen begeistring her.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: