When breath becomes air av Paul Kalanithi

Denne boken gruet jeg meg for. Det er en bestselger om en hjernekirurg i slutten av trettiårene som får lungekreft, og dør. Jeg klarte aldri å lese «Ro uten årer» av det svenske nyhetsankeret som døde av ALS. Omtalen av denne boken er så god at jeg tenkte jeg kunne forsøke, likevel.

Historien er selvfølgelig gripende, men ikke sånn at jeg kommer på grinern. Den er nesten mer som en lang nekrolog over Kalanithis imponerende karriere, samt en historie om hvordan det er å gå fra å være lege til å bli pasient. Han studerte litteratur før han ble lege, og har mange gode referanser til filosofi og lesning. Han etterlever også Viktor Frankls filosofi om å ikke dø før man faktisk gjør det, og ha en positiv holdning.

Jeg synes dog kanskje den går inn i en rekke av bøker om døden, eks en bok jeg ikke har lest om eutanasi av Jojo Moyes. Jeg får litt dødsporno-vibber. Men det kan godt fenge andre.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur, Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: