Verda er ein skandale av Agnes Ravatn

«Verda er ein skandale. Ei bok om livet på landet» er en gøy og underfundig bok fra Vestlandet. Sann er den, også. Forfatter Ravatn tar med seg mann og baby til mannens tomme familiegård. Kan det gode liv være å finne her blant sauer og ro?

Ravatn treffer raskt forfatteren Einar Økland, og boken handler mye om samtaler med ham og om litteratur.

Dette er en liten og morsom bok. Den er en blanding av essays om bygda og om Vestlandet og om skjønnlitteratur, det er selv skjønnlitteratur og biografi og litt selvhjelpslitteratur. Flere deler er tidligere publisert i Dag og Tid.

Ved lesing synes jeg at jeg skjønte mer av både Norges gamle «motkulturer» og om fandenivolske holdninger på Vestlandet. Kanskje kom også både Ravatn og jeg litt nærmere forståelsen av det gode liv. Anbefales som lett samtidslektyre, til å forstå både folk, livet, litteratur og vestlendinger!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste livsstil-bøker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: