Hauk og due av Henrik Langeland

En guttegjeng fra Vestkanten i Oslo er bøllete og enere på nittitallet. Noen av dem blir modne i løpet av boken, andre vil aldri være annet enn drittsekker. Boken forteller særlig om to unge menns vennskap. Boken starter med drama der den ene av dem sin lillesøster drukner. Hovedpersonen ruller gjennom boken opp hva som egentlig skjedde i årene etterpå. Samtidig lever han og kompisene i skittent kollektiv. De lever i selvfølgeligheter som overfladiskhet, forstillelse, festing og lettvintheter. Hovedpersonen må finne ut hvilke relasjoner han har som er noe verdt.

Personene og hendelsene i boken er akkurat i min egen tid og sted, da jeg selv er fra Oslo vest og er jevnaldrende med gutta i boken. Jeg kan kjenne igjen stilen og holdningene fra mine år på Blindern studenterhjem, der enerne klarte både tøffe studier, sterkt familietre, hard festing, ski, fjell og revy.

Boken er litt sår, og handler mye om svik. Forholdene denne duksen har rundt seg er ikke som de ser ut.

Boken er en utdyping av boken Verdensmestrene, som ble utgitt tre år før. Der opptrer hovedpersonen Lars på det tidlige åttitall i blanding med tre andre unge fra Oslo. På slutten av boken tenker jeg at Langeland legger opp til at det skal komme en oppfølger?

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: