Går du nå, er du ikke lenger min datter av Anne Bitsch

Dette er en sann og vond historie om forfatterens barndom med en alkoholisert mor. Forfatteren har tatt ned fra loftet kassen med alle problemene fra sin mor, altså morens brev og andre dokumenter. Deretter har forfatteren reist tilbake til stedene hun vokste opp med sin mor i Danmark. Forfatteren oppsøker gamle klassevenner, naboer, morens venner, lærere og andre som skjønte eller burde skjønt at lille Anne ikke hadde det bra. For Annes mor var briljant, og psykisk ustabil. Det resulterte i alkoholisme, utskjellinger, stadige oppbrudd, osv.

Bitsch lar intervjuobjektene få komme til orde med at det var en annen tid, og at man lot familieproblemer, alkoholisme, osv være en privatsak. Likevel dirrer det igjennom et sterkt oppgjør med alle dem som lar sårbare barn i stikken. Alle som visste, men ikke gjorde noe for å hjelpe barnet i den vanskelige situasjonen.

Boken er kanskje littegrann selvopptatt. Det skygger for at det blir en stor roman. Men historien om et barn som sviktes av alle er sterk.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur
One comment on “Går du nå, er du ikke lenger min datter av Anne Bitsch
  1. Tine sier:

    Flott omtale Berit, som fikk meg til å ville lese boken. Er halvveis nå, og liker det jeg leser 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: