De åtte fjellene av Paolo Cognetti

Denne nydelige lille romanen handler om tretti år av livet til to kamerater i de italienske alper. Hovedpersonen er fra byen, og kommer årlig til alpene med far og mor. Hans kamerat er innfødt i fjellene.

Sammen utforsker de fjellene som barn, og under opplæring av hovedpersonens far. Hovedpersonens mor tar sønnens kamerat i litteraturlære. Som voksne lever hovedpersonen av å lage filmer, blant annet i Himalaya. Mens kameraten forsøker å leve et liv der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Kameraten overtar farens og onklenes gamle seter oppe i fjellet. De to kameratene bygger også en hytte av sten og tømmer en lang sommer oppe i fjellet.

Boken handler om vennskap mellom menn. Kanskje handler den også om klassiske menn i den moderne tid. Boken skapte tilløp til debatt om at menn ikke snakker ihjel følelser. I denne boken gjør de ihvertfall ikke det. Det blir vakker litteratur av sånt.

Jeg fikk boken av en venn som jeg har jobbet i bokhandel med, og har allerede «sendt den på sirk» med leseanbefaling!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner
2 comments on “De åtte fjellene av Paolo Cognetti
  1. Dette hørtes litt spennende ut! Jeg orker ikke lese så mye, så jeg velger litt snevert. Prioriterer bøkene jeg anmelder som har med temaene på bloggen min å gjøre. Men jeg skal notere meg denne som mulig gavebok til mennesker jeg kjenner, som er glad i ei god bok bare for litteraturen og leseropplevelsens skyld. Takk og god jul!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: