Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald

Klassikeren fra Fitzgerald ble skrevet på 1920-tallet, og handler om tiden etter første verdenskrig. Jeg forbandt tittelen mest med den glitrende sjarmerende Robert Redford i tittelrollen fra den mest kjente filmatiseringen av boken.

Selve romanen går litt sakte de første femti-seksti sidene. Så blir det mer liv når selveste herr Gatsby gjør sin entré. Gatsby er jeg-personens nabo, og har et fantastisk hus ute på Long Island. Gatsby arrangerer fantastiske fester denne sommeren. Han har en nydelig bil og dandy klær. Det er et mysterium hvor han kommer fra og hvor han har pengene fra.

Så har det seg altså slik at Gatsby er forelsket i en han kjente før. Og jeg-personen involveres i beilingen til den vakre utkårede.

Gatsby er en romantiker med hang til fortiden og drømmen om fortiden.

Romanen er deilig å lese. Fitzgerald har fine personskildringer og  stemninger. Anbefales!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: