Ingrid Winters makeløse mismot av Janne S. Drangsholt

Dette er en lettlest liten sak om kvinnen i førtiårene som jobber med litteraturvitenskap, bor med advokatmann og tre døtre i et pent nabolag., og som baler med eksistensiell angst. Litt som Bridget Jones kløner hun det til for seg i sosiale situasjoner. Og litt som i Helene Uris romaner fra litteraturvitenskap-miljøene strever hun med korridorkamper og internpolitikk på jobb.

Angsten kommer når hun forholder seg til barnehagen, andre familiers au-pairer, skremmende/teite/intrikate sjefer og kollegaer, eiendomsmeglere, osv. Og ikke minst får hun seg en tur til Russland, der hun er på oppdrag for å drive «internasjonalisering» og annet tullball. Den lille delegasjonen fra universitetet havner i trøbbel når ingen skjønner hva de holder på med.

Drangsholt karikerer og er full av påfunn. Et fint lite hvileskjær mellom tyngre bøker.

Tvangslesingskafé
Forøvrig hadde jeg med meg denne boken første gang jeg var på bokbloggernes Tvangslesingskafé i Østbanehallen i oktober. Det var riktig hyggelig, der de andre fortalte om hva de leser for tiden.  Omtrent den tolvte i hver måned organiserer noen entusiaster at vi samles i chesterfieldstolene med godt leselys i puben nede i Oslo Ø (som det vel nå heter). Neste gang skal være søndag 12. november. Heng med!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Skjønnlitteratur
2 comments on “Ingrid Winters makeløse mismot av Janne S. Drangsholt
  1. Bra med tvangslese-reklame!
    Boka er jeg fremdeles litt mer skeptisk til. Så fort noen sier ei bok er morsom, pleier jeg miste interessen. Men er faktisk litt nysgjerrig på denne.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: