Orgien og andre fortellinger av Nina Lykke

Etter begeistringen for romanen «Nei og atter nei» kastet jeg meg over forfatterens debut og novellesamling fra 2010. Her er det gjenkjennelige elementer fra romanen som kom senere, blant annet om menn som får hengi seg helt til sine lyster i tittelhistorien. Her er vare historier om vennskap mellom kvinner i førtiårene, og deres vennskap som er gått ut på dato, for eksempel ved at maktforholdet fra tenårene eller rollene de har vokst inn i, tynger dem. Det handler om å snakke forbi hverandre, om å prøve å gjøre hverandre glade, uten å vite hva som skal til.

Lykke skriver på en måte jeg liker. Hun utbroderer ikke for mye, og lar stemningene og til dels kleinheten få skinne gjennom. Det er en del tristhet. Noen ganger tar hun den også helt ut i litt burleske historier, og det er gøy.

Jeg liker noveller, og det er stas å lese denne novellesamlingen når jeg har lest romanen som kom etterpå.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: