Inges metode – om å skrive «Ute av lage»

Inge Harkestad signerer sin nye krimroman «Ute av lage» på lanseringfest. (foto: Berit Solli)

Jeg leser en krimbok hver påske. Så jeg har ikke fått lest min bekjente Inge Harkestads nye «krimdrama». I forrige uke hadde han lansering av «Ute av lage». Inge har tatt halvannet år fri fra arbeidslivet for å virkeliggjøre drømmen om å skrive bok. Forrige uke var altså boken her, en kriminalroman med to journalister fra Bergens Tidende i hovedrollene. Det gøyeste på lanseringsfesten, synes jeg, var Inges fortelling om hvordan boken ble til:

For det første tok han halvannet år fri fra jobb for å skrive boken. Han fortalte at han tok fri et år også for en ti års tid siden. Men den gangen ble ikke boken utgitt. Inge fortalte at forrige gang hadde han bare satt seg ned og begynt å skrive, i blind tiltro til at den store inspirasjonen til å lage et drama skulle komme. Det ble ikke helt bra.

Denne gangen tok han et bedre grep: Inge startet med å lage et skjelett av historien med hva som skulle skje. Deretter laget han karakterene med sine særtrekk. Så skrev han historien gjennom en gang fra hver av karakterenes synsvinkel. Til slutt sydde han det hele sammen til en helhetlig historie. Boken er gitt ut av ham selv på eget forlag.

Sånt synes jeg er gøy å vite. Gratulerer med vel gjennomført!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i krim, Ukategorisert
3 comments on “Inges metode – om å skrive «Ute av lage»
  1. Inge Harkestad sier:

    Takk! Riktig fin artikkel. 😉

    Liker

  2. hl sier:

    Sånt er gøy å vite. Nå ble jeg nysgjerrig på boken.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: