En liten verdenshistorie av Ernst H. Gombrich

Denne bestselgeren fra Østerrike forteller verdenshistorien fra steinalderen til atombomben. Historien er fordelt over 40 kapitler, og retter seg mot unge lesere. Jeg anbefalte den nylig til en vennine som leser høyt for sin vitebegjærlige tiåring.

Jeg har hovedfag historie, så direkte nyheter var det ikke her for meg. Han har likevel en ny vinkel, med større vekt på det tyske og østerrikske enn jeg er vant med. For eksempel ble jeg nysgjerrig på Fredrik den store av Preussen sin rolle i opplysningstiden, gjerne i samarbeid med keiserinne Maria Theresia i Wien.

I stilen skriver han altså til litt større barn. Visstnok skrev han ett kapittel på en uke, med høytlesning for sin forlovede i parken hver søndag. Teksten er slik sett egnet for nettopp høytlesning, med lett språk og lavt detaljnivå. Han skal også ha skrevet en bok om kunsthistorien, som faglig sett antagelig vil gi meg mer nytt.

Anbefales for eldre barn og for høytlesning!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste barnebøker, Faglitteratur
3 comments on “En liten verdenshistorie av Ernst H. Gombrich
  1. astridterese sier:

    Jeg liker godt å lese historie og har et barnebarn å lese høyt for. Men det var kunsthistorie boken jeg ble mest interessert i. Kunsthistorie er et fag jeg er glad i, og ofte ønsker en å videreføre det en selv er glad i til de små 😊

    Liker

  2. hl sier:

    Spennende! Jeg får lyst til å sjekke ut hvis jeg får mer overskudd,

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: