Et helt liv av Robert Seethaler

En liten, skjønn roman om en fattig manns harde arbeidsliv i Alpene. Andreas Eggers lever nær naturen og stort sett i dønn ensomhet. Han blir forlatt og banket opp som liten. Han blir forelsket, og mister sin elskede. Deretter arbeider han i år etter år med å bygge kabelbaner til skituristene og å være fjellfører, bare avbrutt av krigstjeneste som ender i langvarig krigsfangenskap. Mens jeg leste fikk jeg assosiasjoner til både Markens grøde og Walden. Andre har imidlertid påpekt at boken er dønn lik den Pulitzer-nominerte Togdrømmer fra 2012. Så jeg er usikker på om den har tilstrekkelig originalitet.

Jeg liker korte romaner, fordi ordgyteriet da må opphøre. Denne boken er intet unntak i så måte. Jeg synes likevel at teksten blir litt ukeblad-aktig og overtydelig, og muligens med en følelse av moralisering over moderne liv, eller noe.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: