Jakten på stjernestøvet av Jon Larsen

En fantastisk billedbok om bittesmå meteoritter som finnes overalt! Larsen, ellers kjent som fingerrapp gitarist i blant annet Hot Club de Norvege, har laget en fantastisk vakker bok om de bittesmå (0,2-0,4 mm i diameter) meteorittene som han har funnet blant annet på skoletak over hele Oslo og Akershus. Og på taket til NASAs bygg og mange andre steder i verden. Med god hjelp av mikroskop-fotograf har han laget verdens første bok om mikrometeoritter og andre sferuler. Resultatet er en vakker bok med bilder av natur som blir kunst.

Jakten på stjernestøvet av Jon Larsen, her med tretti eksempler på vakre foto av mini-meteoritter.

Jakten på stjernestøvet av Jon Larsen, jeg fikk eksemplar nummer 0001.

Larsen forteller også hvordan man selv kan starte sin egen samling av meteoritter. Han gir praktiske råd om bruk av magnet, poser, sil, lagring, arkivering, osv. Geologi- og astronominerder kan bare glede seg.

Jeg kjenner Jon fra snart 40 år tilbake. Han ble ung stefar til «nabogutten» da jeg var omtrent syv. Jon spilte som Django Reinhardt i Hot Club de Norvege og drev eget plateselskap (nå også forlag). Han tegnet og malte surrealistisk (tror jeg) i spisestuen, vi fikk ikke gå inn i stuen når han øvde på gitar, vi fikk lov til å se sort-hvitt-filmen fra 1980 av David Lynch om Elefantmannen, og han viste meg vakre krystaller.

Jon er et multitalent, som nå har tatt interessen for mineraler videre til en forskerstilling ved Universitet i Oslo. Der forsker han altså på spennende og fargerike meteoritter, som er det eldste stoffet som finnes og har reist lengre enn noe annet.

Anbefales til alle nerder i alle aldre, og folk som er glad i vakre bilder!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Anbefaler, Beste fagbøker, Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: