Menn som ingen treng av Frode Grytten

Såre og sinte menn på bygda skriver novellemesteren fra vest om denne gangen. Mennene er rasister og sexister, og iblant blir de kriminelle. Det er gjennomgangstonen i denne smertelige samlingen fra Vestlandet. Her er menn i ulike aldre, hjemsteder og livssituasjoner. Felles for dem er at de ikke har noen i livet som virkelig trenger dem. De er til overs. Eller toget har gått fra dem. De angår ikke noen i noen særlig grad. Flere av dem er voldelige. Noen av novellene kan være en slags forklaring på menn som blir ekstremister, den ene eller andre veien.

Noen av disse mennene er irriterende, fordi de selv ikke bryr seg om noen. De fleste av dem har kommet til et stadium i sitt utenforskap der de kommer med sterke mishagsytringer, særlig om ikke-norske og om kvinner. Alle er hardtarbeidende, og de fleste er godt og vel selvrettferdige.

Grytten presenterer sterke mannsportretter. Han skriver godt og beskrivende uten forklaringer, og det liker jeg godt. Tilsammen etterlater novellene en opplevelse av sinte ensomme menn.

Anbefales!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Publisert i Anbefaler, Beste novellsamlinger, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: