Den norske pasienten av Lars Lenth

Denne krimmen fra Bærum går nesten under kategorien heimstaddiktning. En polsk bygningsarbeider blir funnet drept like ved byggeplass på Fornebu-Snarøya-området. Dermed blir tilfeldigvis tre gamle klassekamerater involvert i samme sak, med sine ulike livsløp opp til de nå er i førtiårene. En er politi, en er advokatfullmektig som aldri fikk livet til å ta helt av men fortsatt er forelsket i politidama, og den tredje er en drittsekk som de to andre husker var vaktmesterens sønn, men som nå har tatt navn som er omtrent likt en skipsrederfamilie.

Bygningsprosjektene på Fornebu-området levnes lite ære i boken. Bærum kommune kommer heller ikke heldig ut. Polakkene blir dårlig behandlet, og det er altså drittsekken som er prosjektleder for byggingen. Han styrer ved hjelp av to litt teite torpedoer. Lillebjørn Nilsen synger i «Fin frokost» at «en blir to, og to blir tre, når livet først tar fart.» I Lenths bok blir en til to og to til tre når døden først tar fart. Leseren skjønner at det er torpedoene som handler mer eller mindre vellykket når de skal skremme arbeidere, velforeningsledere og fuglevernere til stillhet i protestene mot utbyggingen. Politidama er på saken, tett fulgt av den forelskede gamle skolekameraten. Og snart får også den gamle drittsekken det riktig hett.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i krim, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: