Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry

Denne lille barneboken og etiske fabelen ble skrevet av en jagerflyver etter at han har flyktet fra Frankrike til New York i 1942. Den lille prinsen er en av verdens mest solgte barnebøker. Den handler om en flyver som havarerer i Sahara. Der møter han den lille prinsen, som er på jordbesøk fra sin hjemlige Asteroide B 612.

Den lille prinsen er på leting etter en venn, og har besøkt flere steder, for bare å møte stereotyper som kongen, drankeren, businessmannen, geografen og lyktetenneren. Hver av dem har sine svakheter, for eksempel behov for å bestemme, telle, samle eller slavisk følge regler.

Underveis blir Den lille prinsen klar over at det man bruker tid på, er det som er virkelig viktig. For ham er det hans vakre rose.

Boken er en søt fabel over hva som er viktig i livet. Wikipedia sier at forfatteren her lanserer sin humanistiske livsholdning, som senere kom til uttrykk også i hans voksenbøker. Selv leste jeg endelig denne boken nå, etter å ha hørt om den siden tenårene. Jeg ser at dette er en riktig god barnebok.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste barnebøker, Skjønnlitteratur
One comment on “Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry
  1. Tine sier:

    Denne har jeg også lest, den står klar i hyllen til barnebarnet er gammel nok til å ha glede av den. God sommer fra Island!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: