Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna

To menn i sekstiårene møter hverandre i en løe idet den ene skal henge seg og den andre skal skyte seg. De finner ut at de kan ta seg en dram før de utfører sitt ærend. Og så ta seg en badstu. Og så annonsere etter andre selvmordkandidater til konferanse, og deretter busstur til et stup å kjøre utfor sammen. Mer finsk blir det kanskje ikke?

Denne boken fra 1990 av forfatteren som debuterte med Harens år er komisk om tragedier og depresjon. Bussen fylles med skjebner fra hele Finland på en siste reise. Boken er full av innfall, og virker som om den er blitt til ved at også forfatteren oppdager hva som skjer underveis. Mest er kanskje temaet ensomhet, samt det (karikerte) finske lynnet.

Jeg har møtt flere mennesker som synes dette er en fantastisk bok, og som ler seg fortumlet. Jeg mer humret, og tenker at budskapet er å holde sammen og nyte livet mens man har det.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Skjønnlitteratur
One comment on “Kollektivt selvmord av Arto Paasilinna
  1. Marianne sier:

    hehe… måtte flire litt av omtalen din. Denne kalte jeg også humreverdig. Littegranne langtekkelig på midten der, og boka ser virkelig ut for å bli til underveis, men likevel et herlig skråblikk på livet og døden 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: