Arv og miljø av Vigdis Hjort

Hjorts bestselger fra ifjor skuffer ikke. Jeg har lest flere bøker av henne før, blant annet Posthornet, så jeg vet at jeg får frustrert kvinne med rødvinskonsum. Her blir det også arveoppgjør og incestanklager i en fasade-besatt familie.

Hjort skriver tett og intenst. Tankene kverner og eltes. Dermed får Hjort frem nyanser og plagetheten. Hovedpersonen står i ulike konflikter og allianser, og kjemper for å holde hodet over vannet. Det er tilbakeblikk og sprang i flere parallelle historier. Hjort skaper driv frem til det store oppgjøret.

I tillegg til historiens drama, synes jeg det mest «plagende» i romanen er kvinneskikkelsene og kvinnerollene som moren, søstrene, venninnen og også farmoren lever ut. Ingen av dem synes å finne en kvinnerolle som gir dem et liv i harmoni med sine omgivelser. Og relasjonen til faren har påvirket nesten alle.

Bokbloggerprisen 2016
Denne boken er en av tre finalister i romanklassen i Bokbloggerprisen 2016. Den deles ut på Bokbloggertreffet i september. Jeg får se om jeg rekker de to siste, også. Hvis ikke, blir det helt sikkert stemme til denne romanen.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur
2 comments on “Arv og miljø av Vigdis Hjort
  1. […] jeg den godt i seg selv, i tillegg til at den er et meget interessant korrektiv til storesøster Vigdis Hjorts bestselger «Arv og miljø». (Jeg har også blogget om hennes «Leve Posthornet«.) Begge søstrenes romaner dekker […]

    Liker

  2. […] den godt i seg selv, i tillegg til at den er et meget interessant korrektiv til storesøster Vigdis Hjorts bestselger «Arv og miljø». (Jeg har også blogget om hennes «Leve Posthornet«.) Begge søstrenes […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: