Gartneren og nonnene av Giovanni Boccaccio

Giovanni Boccaccio (1319-1375) er verdens første novellist og en renessansemann fra Firenze. Han skrev blant annet en biografi over Dante.

Denne lille novellen, lest av Ingerid Vardund, er del av Dekameronen. I forlengelsen av arabisk tradisjon er det en samling av 101 tildels erotiske fortellinger. Gartneren og nonnene handler om en mann som er gartner og later som om han er døvstum. Han får seg jobb på et nonnekloster. Han later som om han er aldeles ute av stand til å motsette seg det når de ni nonnene og etterhvert selveste abbedissen «gjør som de vil med hans unge kropp».

Den lille novellen er ikke akkurat eksplisitt pornografisk. Mer av typen at vinden blåste vekk hans kappe mens han sov under et tre, og det ble aldeles uimotståelig. Historien er søt og et historisk dokument. For meg som er betatt av Firenze var den et gøy bekjentskap.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Korte tekster, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: