Charles Augustus Milverton av Arthur Conan Doyle

Det er påske og krimtid. NRK har laget nytt radioteater av en historie om Sherlock Holmes. Historien går over to episoder, der Torbjørn Harr, Nicolai Greve Broch og Lise Fjeldstad har fremtredende roller som henholdsvis Holmes, dr Watson og den truede hertuginnen.

Sherlock blir i denne historien bedt om å hjelpe fremstående kvinner som blir utsatt for utpressing av «en avskyelig mann», altså Charles Augustus Milverton. Stedet er London på slutten av 1890-tallet. Holmes legger som vanlig merke til små detaljer ved forbryteren, blant annet Milvertons dårlige smak ved for prangende visittkort og frakk. Dette er en mann med fasade, men intet innhold. Og altså en mann som uten skrupler driver utpressing av byens rike kvinner, som kanskje har hatt en affære, og deres brev til elskeren har kommet på avveie.

I denne historien driver Holmes med utkledning og skuespill for å tiltrekke seg Milvertons tjenestepike. Watson og Holmes diskuterer etikken i metoden, der tjenestepikens følelser vil bli såret, men hensikten er god. Holmes og Watson driver også med innbrudd, og betror hverandre i etterkant hvor utrolig spennende det var.

Dette er altså mer en historie om hverdagen til en privatetterforsker enn en drapsetterforskning av klassisk påskekrim. Morsom, lell.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i krim, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: