Mamma forsøkte av Jens Lapidus

Jens Lapidus er en svensk forsvarsadvokat som begynte å skrive krim sett fra de kriminelles synsvinkel. Jeg leste «Cash» med stor begeistring for noen år siden. Siden jeg også liker noveller, tenkte jeg at noveller fra det mørke Stockholm kunne være bra.

Iblant klinker Lapidus til i denne novellesamlingen om ulike kriminelle, for eksempel om maktovergrep fra de fengselsansatte mot besøkende eller om klåfingra svenskegubbe som tafser på feil mafiadatter på flyet. Lapidus har noen bra feministiske vinklinger. Men jeg får en følelse av at dette er «The Outtakes» fra Cash-trilogien. Her er noen av karakterene fra Cash i episoder som han kanskje ikke fikk inn i hovedhistorien. Det er også kriminalitet på advokatkontor. Men det svinger ikke helt. Det hele blir overtydelig og kanskje litt platt. Så hvis du er gira på svensk krim fra den tøffe underverdenen, bør du holde deg til Cash.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: