Tester Storytel

Jeg har hørt at lydbok er bra. Selv forsøkte jeg «Vindens skygge» i bilen i 2007. Siden jeg ikke hvordan spanske navn var stavet, kjente jeg dem ikke igjen på lyden, og det ble bare tullball utover i fortellingen. Så jeg datt av etter seks av tolv cd’er. Forrige vinter forsøkte vi en kort Nesbø-krim i bilen, og det gikk bedre.

Nå tenker jeg tiden er inne til å prøve igjen, nå med mobilen som kanal. Det kan bli helt perfekt, med min gangtid til t-banen og litt forskjellig «dødtid» gjennom døgnet. To uker gratis test før månedsabonnement på 199 kr. For at det skal lønne seg, må jeg altså opp i over en bok i måneden på lydbok. Og at jeg trives med lydbok.

Første forsøk nå har vært en novellesamling. Korte historier tenker jeg fungerer bra på lydbok. Da blir hver økt uavhengig av hverandre. Jeg har nå testet Haruki Murakamis novellesamling «The Elephant Vanishes». Jeg prøvde meg frem på hastighet, og kom opp i komfortfart på 1,75x hastighet. Det ble seks timer, altså ganske mye fortere enn jeg ville klart med min lesehastighet. Omtrent fire dager med lydbok på i ledige stunder tok det meg å komme gjennom seks timer lydbok. Men da fikk jeg forsåvidt ikke lest vanlig bok på t-banen, som jeg pleier.

Det er en ganske annen opplevelse å bli lest for enn å lese selv. Bildene i hodet av menneskene, rommene, samtalene osv blir kanskje til og med bedre når jeg blir lest for.

Konklusjon: Korte fortellinger og noveller er supre på lydbok. Det blir videre bruk av Storytel, inntil videre.

Oppdatert: Bruk av Storytel forutsetter bruk av høretelefoner, og det er et nytt tilbehør for meg å huske på. Den siste uken har det vært glemt.

 

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Om å lese og blogge
4 comments on “Tester Storytel
 1. Fjellgata 49 sier:

  Lydbok er fantastisk! Herlig å kunne sluke litteratur mens ein gjer andre ting. Nokre innleserar er betre enn andre, og det mest poetiske bøkene må eg lese på papir. Så høyrer andre bøker enn Dei eg ville ha lest, men syns det er heilt greit!

  Liker

 2. […] har hørt på lydbøker på Storytel siden 18. mars (se bloggpost om starten her). Lydbok på mobil-øret med fancy headset har speedet opp «lesingen» her, men jeg ser […]

  Liker

 3. […] har hørt på lydbøker på Storytel siden 18. mars (se bloggpost om starten her). Lydbok på mobil-øret med fancy headset har speedet opp «lesingen» her, […]

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: