The Elephant Vanishes av Haruki Murakami

Novellesamlingen fra japanske Murakami er fin, og tildels rar. Murakami morer seg med surrealistiske innslag, som en dansende dverg som kommer inn i en manns kropp, elefanter som forsvinner i intet, osv. Novellene ble gitt ut i tidsskrifter over en tyve års periode, og gitt ut samlet på engelsk i 1994. Den er nettopp utgitt på norsk. Jeg hørte den på engelsk på lydbok.

Alle historiene er fortalt i førsteperson. Nesten alle hovedpersonene er noenlunde frustrerte menn, de fleste i kreative yrker, bosatt i by og har trøbbel med damene. Alle drikker for mye, og de virker ganske ensomme og uten nære relasjoner.

Jeg har funnet ut at jeg liker noveller, som snapshots av stemninger og mennesker. Lange historier tretter meg. Murakami er meget god til å skrive konsist og stemningsfullt. Altså en super novelleforfatter. Jeg pleier ikke å like urealistiske innslag i bøker, men her blir det morsomt og utvidende for fantasien.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Anbefaler, Beste novellsamlinger, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: