Hjernesterk av Anders Hansen

Hvordan virker fysisk aktivitet på hjernen? Jeg er opptatt av hjernens plastisitet og av trening, så jeg nappet til meg denne boken straks jeg så den i bokhandelen. Den svenske forfatteren er psykiater, og boken er nettopp utgitt på norsk.

Hansen skriver om hjernens ulike deler og oppbygging, om menneskekroppens historie og hvordan hjernen er konstruert for vår overlevelse på savannen, og om ulike stoffer som flyr rundt i skallen på oss. Han viser hvordan trening påvirker utvikling og vekst av de konstruktive delene av hjernen. Trening fører til at vi får mer av de gode stoffene i hjernen som reduserer stress og angst, og øker konsentrasjon, hukommelse, kreativitet, anti-aldring, og andre ting vi liker.

Hansen presenterer mye og til dels ny kunnskap om hjernen og om trening. Etterhvert blir boken kanskje litt monoton og predikende, så den kunne vært litt kortere. Likevel er den riktig nyttig og god som motivasjon for trening og bevegelse.

Hansens oppskrift på trening er forøvrig:
1) Tren kondisjon tre ganger i uken, dvs få opp pulsen kraftig i minst 30 minutter.
2) Styrke gjør seg også
3) All bevegelse er bra, eks å gå er er meget bra for kreativiteten.

Så her er det mye akkumulert motivasjon for trening og nye moves! Opp av lesestolen med deg 🙂

Forlaget arrangerer forøvrig temakveld om boken mandag 6. mars.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Anbefaler, Beste fagbøker, Beste livsstil-bøker, Faglitteratur
2 comments on “Hjernesterk av Anders Hansen
  1. […] plastisitet med vekt på trenings betydning for hjernehelsen. Et annet eksempel er hans landsmann Anders Hansens bok Hjernesterk, som handler mer spesifikt om fysisk trening. Kondisjonstrening og styrketrening er bra på hver […]

    Liker

  2. […] med vekt på trenings betydning for hjernehelsen. Et annet eksempel er hans landsmann Anders Hansens bok Hjernesterk, som handler mer spesifikt om fysisk trening. Kondisjonstrening og styrketrening er bra på […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: