1153 forbløffende fakta

Å lese denne lille boken minner meg om min barndoms glede over å lese Guinness rekordbok. Her er en gøy oppramsing av masse forunderlige hendelser og fakta om dyr, historie, mennesker, oppnåelser, osv.

Boken er basert på BBC-serien QI, ledet av Stephen Fry.

Eksempler på forbløffende fakta i boken:
Skrivemaskiner gikk tidligere under navnet «litterære pianoer».
Ekorn kan huske hvor de har gjemt opptil 10.000 nøtter.
For å unngå å bli fanget opp av en fotoboks, må du kjøre i 45.000 km/t.
80 prosent av de som dør av anoreksi er over 45 år.
Maisen som går med for å fylle en tank på en Range Rover kunne brødfø et menneske i et helt år.
Andy Warhol gikk alltid med grønne underbukser.
Nomofobi: Frykt for å være uten mobiltelefonkontakt.
Kvinner kjøper 80 prosent av alt som er til salgs.
Mellom 1928 og 1948 ble 12 olympiske medaljer utdelt i byplanlegging.
I Nigeria lager man årlig flere spillefilmer enn i USA.

… og sånn fortsetter det. En koselig morostund, der, altså.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: