The Attention Merchants av Tim Wu og Thank you for being late av Thomas L Friedman

Jeg skriver om disse to bøkene samlet fordi jeg ikke ønsker å fylle bloggen med halvdårlige, kjedelige bøker. Jeg kjøpte «The Attention Merchants» på grunnlag av god anmeldelse i The Guardian, og Friedmans bok fordi han var original i «The world is flat».

Begge bøkene er altfor lange (nesten 500 sider), og ville vært interessante essays. I bokform blir dette langhalm.

«The attention Merchants» var lovet å handle om hvordan medier høster kunnskap om sine leseres oppmerksomhet, og selger din oppmerksomhet videre. Da rykket det i alle mine personvernreflekser mot cookies og hvordan nettet skaper ekkokamre. Men boken viste seg å være en bok om reklamens historie, egentlig. Reklamehistorie uten bilder! Et gjesp, altså.

«Thank you for being late» oppfattet jeg at skulle handle om verdien av å ikke alltid svare på mail med en gang, blant annet fordi mange problemer løser seg av seg selv mens du er opptatt med noe annet. Pust med magen, og ikke bli stresset av ubesvarte henvendelser. Igjen ville dette vært et fint essay. Jeg synes ikke Friedman har materiale nok til et halvt tusen sider, selv om han utvider til at han er takknemlig for folk som er forsinket til avtaler med ham på café, for da får han gjort ingenting ett øyeblikk. Han deler også tanker om å ha fast spalte og bloggingens globale og spesialiserte publikum. Ikke noe nytt der.

Note to self, altså: Ikke falle for salgstrikset «av forfatteren av storselgeren». Da er det bedre å finne en ny original.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: