Hvordan få ny inspirasjon til Nyttårsforsettene

Startet du januar så godt, men nå begynner det å butte? Snakker vi om nytt liv, bedre rydding, bli snillere på jobben, spise bedre? Det kan hjelpe på motet å lese om livsstilsendringer. Jeg vil anbefale:

Prøv en skikkelig Helvetesuke med Erik Bertrand Larsen. Det er gøy, og selve prosessen klargjør litt mål i livet. Hvis du skal stå opp hver dag klokken fem for å gjøre det du elsker i en time før du må tenke på å gå på jobb – hva vil du gjøre da? Jeg blogget hver dag og litt til da jeg testet Bertrands metode, som er å gjøre nettopp dette og være ditt beste jeg i en uke. Når du er ditt beste jeg, hvordan er du, da? Bertrand gir også tenkeoppgaver til hver dag i uken. Jeg blogget om forberedelser lenge på forhånd, om oppstart på søndagen, mandag  om vaner, tirsdag om modus, onsdag om tidsstyring, torsdag om å gå ut av komfortsonen, fredag om å hvile, lørdag om positiv tenkning og søndag om å sette livet i perspektiv. Tilslutt oppsummerte jeg erfaringene med gode tips til neste som vil prøve. Det var moro, selvom Bertrand’en er litt tøff i trynet. Prøv for gøy!

Rydd i skapene med ryddeguru Marie Kondo. Jeg opppsummerte hennes metode i 29 punkter, og holder fortsatt orden i mine skap på denne måten. Det ville ingen trodd på forhånd…

Kosthold? Det må bli Lavkarbo Fedon. Vondt i magen? Sjarmen med tarmen.

Arbeidsbok i å teste nye ting? Steal like an artist her, med hvordan det gikk da jeg skulle lære crawl.

Drive lønnsom kreativ virksomhet? Konkrete tips om entreprenørskap på arkitektkontoret her.

Rart å bli gammel? Filosof Schmidt forteller hvordan her.

Det finnes alltid en bok! Fortell om du har kastet deg utpå med å teste en ny måte å gjøre noe på, inspirert av bøker!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur
2 comments on “Hvordan få ny inspirasjon til Nyttårsforsettene
  1. Tine sier:

    Innlegget ditt reddet meg fra å gå på en kjempesmell. Jeg sitter her og skal til å smøre meg et ferskt rundstykke med ost, etter 4 uker på glutenfri kost, bare fordi jeg verker etter brødmat med hvitost. Nå tar jeg meg noen runder på stuegulvet og finner frem sponplatene i stedet 🙂 Takk, med ønsker om en fantastisk lørdag!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: