Naturlig slank med tarm i balanse av Fedon Lindberg

For folk som aldri har lest noe av Fedon, er dette en super og oppdatert bok. Den inkluderer nyere forskning om tarmens betydning og hjernens utvikling. Den er lettlest og instruktiv.

Jeg la om livet mitt i henhold til Fedons prinsipper for ernæring i 2002. Jeg har lest grunnbøkene hans mange ganger og testet alle oppskriftene. Jeg gikk på kurs hos Fedon for 15 år siden, og det var svært vellykket for min lette overvekt, for å stabilisere blodsukkeret gjennom dagen, økt matglede, og dessuten forsvant både pollenallergi og tilløp til dårlig hud. Hans prinsipper er å spise kjøtt/fisk/fugl i mengde som håndflaten din tre ganger om dagen, og dobbelt så mye grønnsaker, helst fargerike. Og et par mellommåltider. Husk sunt fett fra nøtter og tran hver dag. Nok vann, trening og søvn, så er du der.

I april leste jeg den tyske bestselgeren Sjarmen med tarmen. Forfatteren trekker frem masse ny forskning om at tarmen er vår andre hjerne, og kostholdets betydning for hjernens kontinuerlige utvikling. Riktig interessant.

Så da jeg fant en splitter ny bok fra Fedon i bokhandelen som kombinerer de to temaene, var det bare å gå til kassen med den. For meg ble det dog mye repetisjon. Jeg synes også at han sklir litt mye uti mindfulness, diverse intoleranser (veldig mange flere påstår at de har det enn de som faktisk har det), ammehysteri, mye kosttilskudd, sende avføringsprøver til utlandet, diffuse diagnoser, osv.

Det viktigste er: Spis nok protein, dobbelt så mye grønnsaker som protein, nok sunt fett, og trene mye og variert. Og faktisk å gjøre det… Lykke til!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Faglitteratur
5 comments on “Naturlig slank med tarm i balanse av Fedon Lindberg
 1. Ingalill sier:

  Litt skeptisk til Fedon (ikke basert på hverken kunnskap eller populærviten, kun en ryggmargsrefleks, akkurat som jeg er svært skeptisk til ( ingen sammenheng) TandeP, eller var, siden han nå knapt er å se på tv lenger, dog var han med i 4stjernersmiddag for noen år tilbake, og til tross for at jeg ikke lenger spiser brød (der ser du, fordommer, vet Fedon er mer enn brødangst)…. sånn er det bare – refkleksen min sier måtehold, ikke boikott, uansett…. jo,, Sjarmen med Tarmen, en av de nyttigste bøker jeg har lest, siterer den i hytt og vær til et ikke alltid like entusiastisk publikum. Alle bør lese.

  Det jeg skulle si, jeg likte også Hillbillyboka godt. En av de første bøkene jeg leste (hørte) iår, og den traff, (rett i svigerfamiliesegmentet) tenker å bruke den i biosirkelen i feb. Året har jeg også lest, men uten heidundrandes begeistring, for inderlig.

  Altså, det er mulig at den kommentaren nå kommer på feil innlegg. Skjønner ikke helt va som skjedde. Leste bøker du anbefaler fra 2016, scrollet opp og ser bare Fedon, trodde han hørte til bøkene, men ser nå at det er en annen post. O well, jeg skrev jo mest om Fedon likevel..

  Liker

  • Berit Solli sier:

   Takk for diverse synspunkter! Hillbilly er god bio-kandidat. Mye bra å lære av Fedon! Det er de ekstreme diettene man bør passe seg for 🙂
   Nå er jeg igang med The Vegetarian – den er nesten litt skummel for meg…

   Liker

 2. Artemisia sier:

  Denne boka er jeg litt nysgjerrig på. Har ei anna bok av Fedon, men den handler bare om Gresk Mat.

  Liker

  • Berit Solli sier:

   Fedon er mye mer enn gresk mat! Helhetlige og balanserte råd om kosthold som er godt for hele mennesket! Det er bare å bestemme seg for å kjøre på fra neste måltid 🙂

   Liker

 3. […] Det må bli Lavkarbo Fedon. Vondt i magen? Sjarmen med […]

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: