Bøkene du bør lese 2016

Jeg har i 2016 anbefalt 15 av bøkene jeg har blogget om. Jeg tror at de alleraller beste bøkene fra året var Stoner og Haren med øyne av rav. En oppsummering av mitt bokbloggår 2016 viser at jeg iløpet av året har publisert 43 innlegg (55 i 2015). Jeg leste mer fagbøker og mindre bloggvennlig skjønnlitteratur i en periode vinteren 2016, og det ga seg direkte utslag på bloggpostingen. Da omdefinerte jeg publiseringsstrategien min fra å blogge hver tirsdag til å blogge på tirsdager.

Tiltross for litt færre innlegg, har antall lesere og antall klikk blitt omtrent fordoblet. En fjerdedel av leserne kommer på tirsdagene, som altså er publiseringsdagen. I tillegg publiserer jeg iblant statistikk som dette, eller anbefaler den amerikanske Brainpickings.

Nytt av året er også at jeg hang med på Bokbloggerprisen, som er en kåring av fjorårets beste norske bøker, etter bloggernes mening. Jeg leste månedens bok med de andre bloggerne, og traff dem i september til Bokbloggerdagen på Litteraturhuset. Vinneren ble Slik skal vi velge våre ofre. Det er fint med litt fellesskap for oss boknerdene. Jeg tenker å lese noen av bøkene på kortlisten i 2017, også, men jeg venter til de kommer i pocket i slutten av april.

Fortsatt kjøper jeg alle bøkene selv, og fortsatt får jeg ingen inntekter av bloggen. Tvert imot betaler jeg for å holde bloggen annonsefri. Jeg kunne kanskje forsøkt å ha annonser for bokhandler, men da ville jeg følt at jeg skulle skrive for å selge, og det tar bort moroa av dette hobbyprosjektet. Dessuten ville det neppe vært så mye å tjene.

I jobb lærer jeg om søkemotoroptimalisering og om å lage saker som svarer på spørsmål fra folk som googler «hva skal jeg lese?» Derav denne postens tittel. Og svaret på hva du bør lese, er altså Stoner, Haren med øyne av rav og bokbloggvinneren Slik skal vi velge våre ofre.

God søndag!

 

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Om å lese og blogge
6 comments on “Bøkene du bør lese 2016
 1. Tine sier:

  Så gøy at du har med litt statistikk på bloggen din, sånt no har jeg ikke brydd meg med å finne ut av, men jeg blir jo litt nysgjerrig av og til. Sikkert lurt å gå over fra søndag til tirsdagsblogging. Av bøkene du anbefaler er det Haren med øyne av rav jeg ikke har lest, bestiller den sporenstreks på biblioteket. Ønsker deg en fin søndag Berit!

  Likt av 1 person

 2. Artemisia sier:

  Det var gøy å få treffe deg på Bokbloggertreffet Berit, selv om vi ikke rakk å bli så godt kjent, Men det kan bli mer tid til høsten kanskje?
  Jeg er veldig glad for at Bjørn Vatne vant, og nå er jeg spent på hvem som vinner 2016-prisene.:) Ha en fin søndag!

  Likt av 1 person

 3. God søndag, Berit 🙂 Haren med øyne av rav har jeg hatt stående i hylla i flere år, jeg har tilogmed hatt den med i kofferten på reise, enda er den ikke lest. Det må gjøres noen endringer på prioriteringene, skjønner jeg.

  I år gleder jeg meg ekstra til lesing av titler nominert til Bokbloggerprisen, for nå runder jeg straks sju av tolv bøker på langlista, så jeg føler meg ganske godt forberedt ift. tidligere år. Anbefaler forresten ebok-appen til bibliotekene, som et tilskudd til kjøpe selv. Jeg kjøper nok like mye bøker som før jeg benyttet meg av ebokutlånet til biblioteket, men terskelen for å prøve bøker jeg vanligvis ikke ville kjøpt av meg selv er mye lavere.

  Likt av 1 person

 4. Berit Solli sier:

  Hei! Ja, det var stas å treffes på Bokbloggerdagen, og jeg har plottet inn første lørdag i september! Er det ikke en som orger tvangslesingskafe, også? 🤓
  E-bok-app fra biblioteket er godt tips! Ellers må jeg snart kjøpe ny leilighet m større bibliotek! 👍

  Liker

 5. Ja, den er ganske plass besparende og kjekk 😉

  Liker

 6. Hjelp, orddelingsfeil. Jeg mente selvsagt plassbesparende! Krise :O

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: