Lov og rett for næringslivet av Langfeldt Bråthen Viken & Minde

Langfeldt Bråthen Viken Minde

Pensum i foretaksrett

Enda en gang har jeg kastet meg i vei med studier. Nettstudier i foretaksrett passer for mitt yrkesliv i en arbeidsgiverforening. Denne tykke boken omtaler 18 rettsområder som er aktuelle for næringslivet, eks avtalerett, arbeidsrett og erstatningsrett. I tillegg til læreboken finnes en tilpasset lovsamling.

Jeg synes det er litt stusselig at boken ikke er gjort mer levende. Det er mulig det er et darwinistisk prinsipp i jussen at de som ikke overlever så traurige bøker som dette, har ikke noe i jussen å gjøre. En sorteringsmekanisme der, altså.  Jeg synes teksten både er altfor lang, og altfor oppramsende. Den bare utdyper hver paragraf i ulike lover, i den rekkefølge de fremstår. De færreste paragrafer trenger så mye utdypning, egentlig, jeg synes lovene stort sett er selvforklarende språklig. Forfatterne viser ikke særlig godt til eksempler, vurderinger av om noe er viktigere enn noe annet, hvordan noe står i konflikt med hverandre, osv. Etter å ha lest en lov, er det jo det man lurer på.

Boken er antagelig best egnet som et oppslagsverk. Så å lese den slik jeg har gjort, føles som å lese et leksikon. Jeg får sette den i hyllen på kontoret som et leksikon.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur
2 comments on “Lov og rett for næringslivet av Langfeldt Bråthen Viken & Minde
  1. Av en eller annen grunn ser jeg ikke for meg at dette er boken jeg kommer til å plukke opp med det første 😉 Når det er sagt så er det flott at du tar deg tid til å skrive om den, fagbøker er viktig og mange kunne fint vært gjort mer levende og lesevennlig (og det gjelder kanskje uansett fagfelt?).

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: