Året av Tomas Espedal

Året

Året

Enda en gang leverer Tomas Espedal en vakker bok. Den er skrevet som poesi med stadig brutte linjer, men ikke på vers.

Og du verden som Espedal kan ha kjærlighetssorg! Fire år etter at hans kjæreste forlot ham til fordel for en venn av ham, er han like fortvilet. Han går og går i Syd-Frankrike for å oppsøke tilværelsen til en fransk poet som også hadde uendelig kjærlighetssorg. Kvinnen i hans liv er med ham hele tiden.

Espedal skriver også om forholdet til faren, han marinerer livet sitt i alkohol, og han skriver om døden. Alt i alt ikke så lystig, altså. Men meget poetisk og vakkert, som alltid med Espedal.

Så når bøker skal nomineres til Bokbloggerprisen 2016, blir det denne fra meg.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: