Vennskapets pris av Kjell Askildsen

Denne lille flisa av en novellesamling handler mye om å være fremmed. Fremmed i sin bolig, sin kropp, sin by. Den handler også om å kjenne igjen, om å komme tilbake. Og ganske mye handler den om å dø.

Askildsen er en mann i slutten av 80-årene som har gitt ut fantasiske novellesamlinger. Han har vunnet mange priser for sitt gode språk.

Jeg liker at han bare antyder ting i sine fortellinger. Han overforklarer ikke, og er svært elegant. Dette er kanskje ikke den beste novellesamlingen til Askildsen, men den har vært verdt hvert øyeblikk.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with:
Publisert i Anbefaler, Beste novellsamlinger, Skjønnlitteratur
2 comments on “Vennskapets pris av Kjell Askildsen
  1. Tine sier:

    Jeg hadde ikke lest noe av forfatteren før, men likte godt Vennskapets pris 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: