Samtidsruinar av Marit Eikemo

En lettlest og god essaysamling om steder som er forlatt, eks en militærleir, et høyfjellshotell, en nedlagt oljeplattform, osv.

Eikemo skriver godt om steder som forfaller. Om steder som har vært viktige en gang, som har hatt liv og gitt velstand eller gode opplevelser. Nå er stedene lagt øde. De er forlatt og lukket med alt inne intakt, for eksempel møbler og papirer. Hun passerer sperringer ment for å hindre at folk kommer inn og skader seg på grunn av råtne planker og annet forfall. Hun oppsøker ruiner, inkludert ruinene av en byggeplass over et spa som ikke ble ferdig.

Den etterlatte leserfølelsen er av tomhet, kanskje sorg, at noe er over. Hun er nostalgisk. Samtidig er det litt godt hver gang hun går ut fra en av ruinene, liksom ut igjen i den friske luften.

Anbefales!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Anbefaler, Beste novellsamlinger, Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: