Si det med skilt! av Roger Pihl og Dag Kjørholt

Dette er en morsom bok med bilder av skilt som kan tolkes på mange flere måter enn de var ment. Bildene er tatt av reklamemannen, forfatteren og forlagsmannen Roger Pihl over tredve år.image

Boken er full av språklige rariter, til glede for språknerder som jeg, og reelle umuligheter (hvis døren alltid skal være låst, kan man like gjerne sette opp en vegg?) Og han har med bilde av skiltet for «Fotografering forbudt». Sammen med Dag Kjørholt har Pihl laget morsomme kommentarer til bildene.

Gjennomlesning av boken, og særlig å lese mange skilt om forbud mot det ene etter det andre, skaper i meg en motvilje mot forbud. Det er ikke sikkert man trenger å forby så mye, eller å lage skilt om det. Selv kikker jeg alltid rundt etter om det er mange forbudsskilt i nabolaget når jeg går på visning etter ny leilighet. Mange forbudskilt er et tegn på en type naboer i hvert fall jeg ikke vil ha.

Jeg var på lanseringen av boken i september, fordi jeg synes det er moro med folk som finner på og gjennomfører litt sprø prosjekter. Roger gjør det. For eksempel har han skrevet bøker om danske høyfjell og om mannen som ikke ville hjem fra sykehus, og utarbeider årlig Pihl-indeksen for mengden reklame som kommer i hans postkasse. Påfunn og stadig gjentatt gjennomføringsevne er beundringsverdig.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: