«Sinnsro» av Wilhelm Schmid

Denne lille boken har hatt 100 uker på bestselgerlistene i Tyskland, og har nå altså kommet hit til landet. Schmid er en populær filosof rundt 60, som er opptatt av kunsten å bli eldre i en tid da alt handler om å være ung. Eller som den originale undertittel sier: Hva vi vinner ved å bli gamle.

Wilhelm Schmid gir råd om å oppnå sinnsro i livet.

Schmid skriver om de tre store krisene i livet: Kvartlivskrisen da man blir selvstendig i 20-årene, midtlivskrisen da man gjerne går over fra å prøve ut sine grenser og finne ut hva man liker til å bli briljant innen noen felt, og trekvartlivskrisen da man begynner å se at livet snevrer seg inn foran seg med tiltagende sykdom osv.

For å få et best mulig liv, anbefaler Schmid å ta vare på sine relasjoner og finne glede i sine vaner, han gir råd om å omgås smerter og ulykke, om berøring, om kjærlighet og vennskap, verdien av besinnelse, og om å forholde seg til døden.

Jeg synes boken er passe feel good, men ikke egentlig særlig nyttig. Med mindre det han egentlig kommuniserer er at livet er ikke vanskeligere enn dette?

 

 

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: ,
Publisert i Faglitteratur
One comment on “«Sinnsro» av Wilhelm Schmid
  1. […] Rart å bli gammel? Filosof Schmidt forteller hvordan her. […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: