«Ungdomsskolen» av Anders N. Kvammen

Det er stas å variere litt type bok. Jeg har tidligere skrevet om komistripen fra arbeidslivet, «Lunch«. Denne gangen ble det en tegneserieroman.

Anders N. Kvammen har fått mye ros for sin debutroman om Aksels liv på ungdomsskolen. Ut fra tidsbildet tipper jeg at han skriver fra sånn Østensjøområdet på 90-tallet. Eller så er det bare jeg som tenker på mine jevngamle tegneserieglade guttevenner fra Godlia-Oppsal-traktene mens jeg leser.

Anders N. Kvammens hovedperson Aksel på t-banen.

Tegneserien går i sorthvitt, og Kvammen tegner mange detaljer i hvert bilde. Historien handler om ungdomstiden med skole, familie, friluftsliv, mobbing, sorg og kjærlighet.

Kvammen forteller på en styggvakker måte.  Tegneserieformatet med bilder, tegning og korte ordvekslinger gir kanskje det hele et naivt uttrykk. Et naivt uttrykk er kanskje genialt for å fortelle om nettopp ungdomsskolens redsler. Som igjen kanskje er perfekt for å si noe om den tidvise ubehjelpeligheten alle har også utover i livet.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , ,
Publisert i Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: