«Stoner» av John Williams

Stoner er en fantastisk bok! Jeg bare sier det med en gang. Den ble gjenutgitt for noen år siden som «Den beste romanen du ikke har lest». Jeg plukket den opp på anbefaling fra en av mine søstre.

William Stoner, John Williams

Stoner, John Williams

Stoner er en biografi over det forglemmelige livet til engelskprofessor William Stoner. Han tar steget fra ordfattig bondesønn til professor i litteratur. Han blir betatt av en kvinne som er knytt og nevrotisk. Williams viser veldig fint keitetheten mellom Stoner og foreldrene, og mellom Stoner, forloveden og svigers, hvor klossete glad Stoner er i noen venner han har, og etter hvert mellom Stoner og hans datter. Det er trist, vart og fint.

På universitetet blir det konflikter, som til dels er gjenkjennelige fra hvordan professorene etter ryktene holdt på på historisk institutt ved Universitetet i Oslo i min tid, og også som beskrevet av Helene Uri på litteratur-instituttene.

I denne hverdagen dukker en søt studine opp i Stoners liv. Det blir en kjærlighetshistorie av «Broene i Madison County»-format.

Jeg leste romanen på engelsk, og språket er helt fantastisk.

Stoner anbefales!

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , , ,
Publisert i Anbefaler, Beste romaner, Skjønnlitteratur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: