«Architect + Entrepreneur» av Eric Reinholdt, Volume 1 og 2

reinholdtJeg jobber i en bransjeforening for arkitektkontor. Tidligere jobbet jeg med å bygge gründermiljø i Oslo. Derfor kikker jeg iblant etter bøker om entreprenørskap i arkitektbransjen, og fant to bøker av den lett hyperaktive arkitekten i Maine, Eric Reinholdt.

Oppstartbusiness
Jeg slukte begge bøkene hans «Architect + Entrepreneur Volume 1» og så Volume 2. Jeg likte begge godt. Den første handler om å starte kontor, om å utvikle standardprosedyrer (som man også kan kjøpe nedlastbart på nett), hvordan jobbe systematisk med salg, osv. Den kunne nok også eks nystartede designere og andre tjenesteleverandører hatt glede av.

Å skape passiv inntekt for arkitektkontor
Bok 2 er mer crazy og gøy. Og mer reaching for the stars. Den gir for eksempel ti idéer til hvordan man kan utvikle nettsalg av arkitekttjenester, hvordan man kan skape sin passive inntektsstrøm eks i form av filmer, bøker, tilby nettsideanalyse, produktifisere sine tjenester, brande noen design som selges mange ganger, osv. Alt krever mye arbeid, oppdateringer, osv. Hvis han tjener ni cent pr filmvisning på youtube, sier det seg selv at man må ha et stort (globalt) marked, og klare å dyrke sitt brand der, for å tjene mer enn lommepenger.

Han deler også sin personlige ukeplan, inkludert start med å skrive kl 05-0630 hver dag. Så der får man oppskriften på hvordan han rekker alt: Lange dager og ingen fridager.

Jeg synes bøkene er veldig inspirerende. Og så kan man bli ganske matt av hvor mye arbeid det faktisk vil kreve å gjennomføre… Jeg tenker også at det norske markedet fort blir for lite for nisjeprodukt-salg av noe annet enn arkitektens fakturerbare timer.

Så jeg anbefaler å lese bøkene som inspirasjonskilder for arkitekter og andre frie yrker. God sommerlektyre før en innovativ høst?

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Anbefaler, Beste fagbøker, Faglitteratur
One comment on “«Architect + Entrepreneur» av Eric Reinholdt, Volume 1 og 2
  1. […] Drive lønnsom kreativ virksomhet? Konkrete tips om entreprenørskap på arkitektkontoret her. […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: