«Mi briljante venninne» av Elena Ferrante

ferrantebildeJeg hadde høye forventninger til superbestselgeren fra Napoli. Det var ganske unødvendig. Boken er den første av fire om to venninners oppvekst rundt 1960, og senere liv i Italia. Denne første er om fra jentene er omtrent seks til 16 år.

Jeg har hørt at mange blir grepet av historien. Jeg ble det ikke. Først og fremst er den altfor lang – de 400 sidene i dette første bindet burde vært kokt ned til en fjerdedel. Jeg liker bedre bøker som er tettere. Denne bare flyter utover. Og den er altfor detaljert, med historier om jentene som går på skole det ene året etter det andre. Det handler om hva som skjer og hva som skjer og hva som skjer. Ikke så veldig interessant, altså.

Jeg synes karakterene ikke endrer seg. De er heller statiske og noen av dem nesten parodiske. Jeg skjønner heller ikke hva det er med denne venninnen som gjør henne så briljant, bortsett fra at hun er modig og flink på skolen.

Jeg leser iblant kiosklitteratur, jeg, altså (se eks bloggpost om første bind av serien «Kristiania»). Men den her tok bare tid.

Neste.

 

Bilde: Selv ikke å ta t-banen mens jeg leste Ferrante gjorde lesingen til en artig reise.

Jeg (45), Berit Solli, er fra Oslo, og har blogget siden 2009. Jeg blogger her om en lest bok i uken. Jeg leser alle typer bøker. Se under "Anbefaler" for bøkene jeg liker best. I tillegg til vanlig skjønnlitteratur, liker jeg å lese bøker relatert til der jeg befinner meg, eks fra et land, eller bøker der jeg tester ut å gjøre noe, eks en bok om å rydde. Jeg har hovedfag historie og en master fra BI, er samboer i kanten av Østmarka i Oslo, og jobber med kommunikasjon.

Tagged with: , , , ,
Publisert i Skjønnlitteratur
3 comments on “«Mi briljante venninne» av Elena Ferrante
  1. Tine sier:

    Det er rart med det, når «alle» skryter av en bok eller bokserie, så forventer en gjerne å bli revet med. Jeg har lest de tre første bøkene og vil påstå at bok 2 og 3 er hundre ganger bedre enn den første, så ikke gi opp 🙂 (Jeg leste vel og merke de to siste på engelsk, men det skal vel ikke ha noe å si?)

    Liker

  2. […] om boka: Tine Sundal, Artemisias verden, Rose-Maries litteratur-og filmblogg, Min bok-og maleblogg, Berit leser, Reading Randi, My first, my last, my […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Follow Berit leser on WordPress.com
%d bloggere like this: